måndag 31 december 2012

April - Juni 2012

I början av april firade vi traditionsenlig påsk med fjädrar, målade ägg (ett i alla fall) och påskkärring. Världens sötaste påskkärring antagligen. Jag ägnade mig åt sporter som hockey (tittandes) och Wordfeud (spelandes) och upptäckte dessutom Instagram som använts flitigt sedan dess (därav många Instagram-bilder i de kommande inläggen). Våren gjorde sig påmind genom att tomatskogen växte sig högre och tätare. Dags för omplantering alltså. Vi njöt av utelivet och mellanmålspicknickarna utökades till uteluncher i solen. Ludvig var less på vinterskorna, så han tog sig en kort promenad i snön barfota. Man måste ju testa liksom. I slutet av månaden var nästan all snö borta och okända växter dök upp i rabatterna.









Maj inleddes med blommande krokusar och det ryckte i trädgårdsfingrarna, så vi ägnade oss åt att gräva nya rabatter, utrota oönskade växter och vi hann dessutom fälla ett par träd, vilket har gett oss mer sol och massa ved att elda med nu under vintern. Jag och Ludvig tittade på hockey-VM en kväll när mannen i huset var på festligheter med jobbet och Ludvig var väldigt aktiv i sitt hejande. All snö smälte samtidigt vilket ledde till översvämningar lite överallt, även vår trädgård fick känna på "vårfloden". Den 20 maj blev vår älskade lilla pojke 2 år och det firades såklart med besök, tårta och presenter. Några dagar senare utökade vi familjen med både en ny bil och en vovve och lagom tills vi kom hem igen efter "shoppingturen" kom sommaren på besök och vi njöt av utemiddagar och ljumma kvällspromenader i solen. Och alldeles i slutet av månaden började jag jobba igen, om än bara för några månader.












I juni satte trädgårdsarbetet igång på allvar och det blev ett antal vändor till nya favoritstället (plantskolan). Som vanligt startade jag väldigt ambitiöst och bara hälften av allt som var planerat att göras i trädgården blev gjort, men vi har ju fler somrar på oss. Ungefär en vecka in i första sommarmånaden packade Lasse sin väska och åkte över den stora pölen för at jobba i en dryg vecka. Jag och Ludvig roade oss bäst vi kunde med lekparkshäng och skogspromenader, och så många måltider som möjligt intogs utomhus för att maxa sommarkänslan trots jobb och förskola. Äppelträdet blommade så vackert att det nästan gjorde ont och sommarblommorna avlöste varandra här i huset och frodades i rabatterna. Månaden avslutade vi med tivolibesök då den årliga Stadsfesten gick av stapeln.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar