söndag 5 januari 2014

Vår jul 2013

Vi startade traditionsenligt firandet dagen innan jul, med grötmiddag för hela makens familj här hemma hos oss. Drack glögg, åt godis, pratade strunt, åt gröt och gosade med alla bebisar (tre stycken har vi i familjen nu!) och de två äldre barnen lekte och tittade på julkalendern. När alla åkt hade vi åtminstone ett förväntansfullt barn här hemma - för snart skulle ju jultomten komma!

Vår vackra julgran anno 2013. Älskar älskar älskar äkta gran! Aldrig mer plastgran säger jag, oavsett hur mycket det barrar och sticks. Så mycket vackrare, mysigare och dessutom luktar det ju gott också. 

Efter lite mys i sängen på julaftonsmorgon tassade vi ned allihop, och vad hittade lille herrn under granen? En alldeles egen sittpuff från mormor och Ronny blev julaftonens första julklapp! En mycket nöjd pojke satt/låg/hoppade sedan i den nästan hela tiden tills det var dags att åka hemifrån.

 Två söta julaftonsbarn. Lovisa var nöjd bara hon fick lite snöre att gnaga på.

Kvällen innan hade jag börjat duka för frukosten, så det var bara att göra klart och duka fram det sista och sen sätta sig för att inta en mysig och riktigt god julfrukost med varm choklad och vispgrädde, gott bröd, goda ostar, lax och risgrynsgröt bland annat. Frågan är om det inte slår vilken hotellfrukost som helst.

När vi kom till svärföräldrarna efter lunch hade min svägerska ordnat en tipsrunda, så vi gav oss ut allihop med papper, penna och facklor i högsta hugg. Jag och min svåger kom på delad första plats, men eftersom han hade rätt på utslagsfrågan (hur många makaroner är det i burken) så fick han första priset. Jag var rätt nöjd ändå eftersom jag tyckte att det hade gått jättedåligt. Till Ludvig hade hon förresten fixat egna frågor och han var jätteduktig!

 En i familjen är inte superintresserad av att bli fotograferad, men här är tre fjärdedelar av oss i alla fall. Väldigt välmatchade, men är det julafton så är det ju.

 Tomten kom!

Och när tomten kom gömde sig Ludvig under bordet, för någon tomte vågade han inte träffa. Det blir nästan mer och mer traumatiskt för Ludvig med tomte. Han går och väntar och väntar på att tomten ska komma, i flera veckor väntar han, men sen när tomten kommer så vill han inte alls vara med.
Skjortan från Lindex valde Ludvig för övrigt helt själv, och det märktes att han tyckte att han var fin ♥  

Lovisa tyckte tomten såg ut som en intressant typ, och blev återigen väldigt glad över lite snören att gnaga på. Lite roar små, som man säger.
Barnen fick jättefina julklappar och inte för många leksaker, precis som vi hade önskat. Hemmet svämmar redan över av sådant. Och vi vuxna fick en superfin julklapp av makens föräldrar, så nu har vi sex fulla kuvert av vårt finporslin!

Fin både dag och natt ♥ Klänningen köpte jag på Polarn o. Pyrets rea i somras och den passade perfekt! Pyjamasen fick hon i julklapp, av sin mor och far förstås. God växtmån också, så jag gissar att hon kommer kunna fira vårens SM-guld i den också.

Det var vår förträffliga julafton, och vi somnade nog ganska ovaggade allihop när vi kom hem på kvällen. Julens övriga dagar spenderades också hos svärföräldrarna, och på annandagen hann vi dessutom med en utflykt till Skellefteå Kraft Arena med makens bröder och äldsta brorson.

1 kommentar:

  1. Jättefina bilder och skoj att höra om hur ni firade jul. Kram

    SvaraRadera