måndag 11 mars 2013

När man har mycket att säga

Ludvig bubblar verkligen över av ord nu, hela tiden kommer det nya - både sådana man förstår direkt och sådana man kanske måste luska lite för att förstå innebörden av. Han lyssnar, tänker, härmar, kämpar och verkar tycka att det är så himla kul. Kanske inte så konstigt när man möts av jubel varje gång man lyckas göra sig ordentligt och tydligt förstådd.

Det är framför allt namn han verkar fokusera på, bara den senaste veckan har han lärt sig att säga i princip alla namn på barnen och personalen på förskolan. Sötast av allt är när han klämmer fram ett "Teeeeessss" (Therese, en av pedagogerna), det låter så himla gulligt!

Ja, han verkar ha så mycket att säga nu när han kan, så inte ens när han sover vilar han. De senaste dagarna har han pratat enormt mycket i sömnen. Helt plötsligt hör man i babyvakten hur han har en lång utläggning om någonting, men när man väl smyger in i hans rum så sover han som en stock igen. En stund senare är han igång igen och så fortsätter det kvällarna igenom.

Det blir väl så när man ska ta igen all förlorad tal-tid.

3 kommentarer:

  1. Det ska bli spännande och se om han klämmer ut sig lite namn på folket här nere också... Åh som jag längtar efter prinsen. Ja, dig med förstås ;)

    Puss puss/M

    SvaraRadera
  2. Det är nog Hedvig och Helge i från A till Ö som har gjort sitt :-)

    SvaraRadera
  3. Vad härligt att orden sprutar ut nu, det är så skoj när nya ord kommer. Kram

    SvaraRadera