måndag 13 maj 2013

Dagens Lovisa


Lunch ute på entrétrappan. Sovandes.

Idag fick Ludvig gå till förskolan igen, han har väntat och längtat i flera dagar efter att få leka med sina kompisar och berätta att han fått en lillasyster. Och enligt personalen hade han mycket riktigt varit väldigt stolt hela dagen och han sken som en sol när vi kom och hämtade honom alla tre. 

Efter att vi lämnat av honom imorse tog vi en promenad på några kilometer, jag, Lasse och Lovisa. Det var superskönt att få röra lite på sig, att känna solen i ansiktet och att få lite tid i lugn och ro att prata om allt och inget. Det är inte ofta det händer, och det lär ju inte bli oftare nu när vi har två stycken små. Så det gäller att passa på, särskilt som Lasse inte kommer att vara ledig så länge till. 

När vi kommit hem igen satte Lasse igång att gräva rabatter och potatisland, medan jag satt på framsidan och njöt av solen och Lovisa sov i vagnen. BVC ringde och vår sköterska kommer hit på hembesök på torsdag, det blir intressant. Hon frågade om vi ville komma och väga Lovisa innan dess, men eftersom vi vägde henne i fredags på återbesöket på sjukhuset så känns det inte så nödvändigt. Vi väntar till torsdag helt enkelt.

Efter pyssel, fix och lunch gick vi och hämtade Ludvig och sen hamnade vi på något sätt hemma hos grannarna. Vi skulle bara gå förbi och visa upp Lovisa eftersom de var ute på gården, men det slutade med kaffe, saft och bullar i deras kök och där blev vi någon timme medan Ludvig lekte med deras barnbarns leksaker. Det är ju fantastiskt att vi har så snälla och gulliga grannar, och de tycker verkligen om Ludvig. Och Ludvig tycker om dem också för den delen, han pratar ofta om "Mammit" (Martin) och hans traktor. I Ludvigs värld finns det nämligen bara två sorters traktorer: Mammits traktor och inte Mammits traktor.

Navelstumpen hade för övrigt ramlat av inatt, så nu är lillan stor.

En härlig dag går mot sitt slut, och det börjar vara dags att göra sig klar för sängen. 
Godnatt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar