torsdag 16 maj 2013

Dagens Lovisa

06:58 tyckte storebror att det var morgon. Lillasyster var dock inte övertygad.

Sova ute i vagnen är bland det bästa som finns.

Tänk när hon ler "på riktigt".

Idag har vi haft fullt upp. Efter att vi lämnat Ludvig på förskolan tog vi vår sista gemensamma morgonpromenad för ett tag. I alla fall den sista utan en dundrande trehjuling bredvid. Det kändes förstås lite vemodigt, att det nästa gång bara är jag och Lovisa som är ute och går på morgonen, men samtidigt känns det skönt att maken lagt sina pappadagar så att han kan jobba halvdagar nästa vecka och därmed vara hemma lite längre med oss.

På vägen hem såg vi Ludvig och alla andra barn sitta ute på gården och fika med sina far- och morföräldrar, förskolan hade nämligen "Far- och morföräldrars dag" idag då de fick komma dit och vara med barnbarnen, titta hur de har det om dagarna och fika Monicas (kokerskans) goda fika. Ludvig tyckte förstås att det var superkul att få visa upp sitt "jobb" för farmor och farfar och han har pratat mycket om det både före och efter.

Väl hemma fixade vi lite i trädgården innan BVC-sköterskan kom på hembesök. Vi satt och pratade lite om oss, vår bakgrund, vanor osv och hon fyllde i Lovisas journal under tiden. Sen tog hon sig en titt på Lovisa, klämde och kände och var och petade i hennes navel innan hon tackade för sig och åkte tillbaka till hälsocentralen. Att jag valt att inte amma var helt uppenbart något hon inte gillade och det gör väl inte mig jättepositivt inställd till henne, men hon var himla gullig med Lovisa och det är ju det viktigaste trots allt. Jag trodde hon skulle väga Lovisa också eftersom det gjordes på hembesöket när Ludvig var nyfödd, men vi fick istället en tid till i eftermiddag då vi kunde komma till hälsocentralen för vägning och mätning.

Efter lunch gick vi till förskolan och hade utvecklingssamtal med en av Ludvigs fröknar. Bara positiva saker sas och det känns ju förstås himla bra, och vi hade bara bra saker att säga vi också. Ludvig leker bra med de andra barnen och är omtyckt och kan och vill leka med alla. Språket utvecklas hela tiden och han är snäll med de mindre barnen. 

Vid 16.25 rullade vi in på hälsocentralens parkering och allt såg fint ut på kontrollen. Lovisa har tagit igen sitt vikttapp och väger nu 3405 gram, alltså 5 gram mer än när hon föddes. På längden har hon växt 3 millimeter och är nu alltså 52 centimeter lång. Även huvudet hade växt och huvudmåttet är nu 36,7 centimeter. Ludvig var hela tiden väldigt mån om att vara nära lillasyster och hålla koll på vad BVC-sköterskan gjorde. Beskyddarinstinkten har visst slagit till med full kraft. Sötnosen.

Och ikväll kom äntligen mamma/mormor och Tommy. Att ha en bebis på drygt en vecka som mamma inte träffat har känts så himla konstigt och fel, så det känns bra att ha dem här nu. Ludvig fick hon ju se samma dag som han föddes, även om det var genom en glasruta. Och när han var tre dagar höll hon honom för första gången. Den eviga baksidan med att bo här - mamma är för långt bort.

Nu ropar John Blund.
Godnatt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar